2013. október 8., kedd

A svéd masszázs


Ősidők óta használják a különböző masszázs típusokat a test és szellem felfrissítésére.  A svéd masszázs a  nyugati masszázstechnikák alapja, melynek fogásrendszerét a 19. században Per Henrik Ling svéd gyógytornász dolgozta ki.  

Jótékony hatással van az egész szervezetre. Rugalmassá teszi, fellazítja a fáradt izmokat,  energiával tölti fel a testet, nyugtatja a lelket. A vér és nyirokkeringést  felgyorsítja.  Fokozza a vérellátást, ezzel javul a sejtek  működése.  A lerakódott méreganyagok  kiválasztása és elszállítása felgyorsul. Megnyugtatja az idegrendszert és oldja a feszültséget. Már egy húsz perces relaxált állapot is megfelel több órányi alvásnak, ezért a masszázs igazán tökéletes kikapcsolódást nyújt a stresszel teli rohanó hétköznapokban.

A svéd masszázs fogásrendszere öt alapfogásból épül fel: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés-paskolás, vibráció- rezegtetés.

A fogások ilyen sorrendben történő alkalmazásával a bőrt fokozatosan szoktatjuk hozzá az erőteljesebb, mélyebb fogásokhoz, míg a simítással az idegvégek ingerlését érjük el, a dörzsöléssel és gyúrással mechanikus hatást váltunk ki, az ütögetés-paskolás fogásokkal a kapillárisok megnyitásával értágító hatást érünk el. 

Masszázs szolgáltatásaimmal, árakkal és akciókkal  kapcsolatban további információkat találsz a http://mirakulummasszazs.freewb.hu/ oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed számomra kincs! Kérlek oszd meg velem!